Μεγάλη αντοχή λειτουργίας και για τουλάχιστον 7 έτη - Iris Hellas

Ενεργειακά Συστήματα-Φωτοβολταικά

Iris Hellas Logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλη αντοχή λειτουργίας και για τουλάχιστον 7 έτη

Φωτοβολταϊκά > Συντήριση - Αναβαθμίσεις > SolarSkin Νανοτεχνολογία
 
Η μεγάλη αντοχή του SolarSkin οφείλεται στον ισχυρό ομοιοπολικό δεσμό (της τάξεως των 230 KJ/mol) που αναπτύσσει η επικάλυψη με το υπόστρωμα, καθώς επίσης και στην καινοτόμα προετοιμασία της επιφάνειας που εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση του επικαλυπτόμενου φιλμ. Αυτό σημαίνει ότι το επικαλυπτικό φιλμ μοιράζεται ηλεκτρόνια με μόρια από το ίδιο το γυαλί, με αποτέλεσμα να γίνεται μέρος του γυαλιού. Οι ομοιοπολικοί δεσμοί είναι έως και 20 φορές ισχυρότεροι από τους δεσμούς υδρογόνου και τις ασθενείς δυνάμεις VanderWaals, οι οποίοι είναι οι συνήθεις τύποι δεσμών που αναπτύσσονται σε κοινές επικαλύψεις αδιαβροχοποίησης.
Αυτή μειώνεται κατά 20% μετά από περίπου 15.000 κύκλους καθαρισμού, που ισοδυναμεί με τελική γωνία επαφής μεταξύ 84° και 88°. Όμως, ακόμα και μετά από τέτοια μείωση, αυτή εξακολουθεί να είναι υψηλότερη ή περίπου αντίστοιχη της αρχικής γωνίας επαφής (συνήθως μεταξύ 80° και 90°), η οποία επιτυγχάνεται από τα περισσότερα αντι-ανακλαστικά φιλμ της αγοράς.
Με άλλα λόγια, ο συνδυασμός αντι-ανακλαστικών και αυτο-καθαριζόμενων ιδιοτήτων μπορεί να ακούγεται ελκυστικός, αλλά τα πραγματικά οφέλη που προκύπτουν για τη μετάδοση της ηλιακής ακτινοβολίας διαμέσου των πάνελ είναι μάλλον διφορούμενα, ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι, κάποιες φορές, οι απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ρύπανσης των πάνελ, είναι υψηλότερες από τις απώλειες λόγω ανάκλασης, είτε λόγω ανομοιόμορφης σκίασης, είτε λόγω ιδιαιτεροτήτων της περιοχής που είναι αυτά εγκατεστημένα.

Το  SolarSkin διατείθεται με εγγύηση καλής λειτουργίας επτά ετών απο την ημέρα εφαρμογής του και έως 15.000 κύκλους καθαρισμού.
Iris Hellas,  Δωδεκανήσου 40, 567 28, Θεσσαλονίκη. Τηλ.:+30 2310 809414  email: [email protected]
Επιστροφή στο περιεχόμενο