SolarSkin - Οδηγίες χρήσης νανοτεχνογίας nanotechnolgy - Iris Hellas

Ενεργειακά Συστήματα-Φωτοβολταικά

Iris Hellas Logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο

SolarSkin - Οδηγίες χρήσης νανοτεχνογίας nanotechnolgy

Φωτοβολταϊκά > Συντήριση - Αναβαθμίσεις > SolarSkin Νανοτεχνολογία
Συσκευασίες - Περιγραφή - Οδηγίες εφαρμογής

Το SolarSkin διατίθεται στην αγορά στις παρακάτω τρείς συσκευασίες.

 
Α. Τριών συστατικών του 1 λίτρου. Επαρκεί για φωτοβολταϊκά συστήματα 10 KWp
 
Β. Τριών συστατικών των 10 λίτρων. Επαρκεί για φωτοβολταϊκά συστήματα 100 KWp
 
&
 
Γ. Δύο συστατικών των 10 λίτρων. Επαρκεί για φωτοβολταϊκά συστήματα 100 KWp. Στην περίπτωση αυτή δεν περιλαμβάνεται το πρώτο υλικό που προσφέρει  αποκατάσταση και προστασία της γυάλινης επιφάνειας. Ενδείκνυται για σχετικά καινούριες εγκαταστάσεις, οι οποίες καθαρίζονταν σχετικά συχνά.


Το SolarSkin εφαρμόζεται, μόνο μια φορά, σε τρία διαδοχικά βήματα. Η κατανάλωσή του είναι περίπου 11-13 ml ανά . Για παράδειγμα, 1 λίτρο SolarSkin καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 80 τ.μ.
Θα χρειαστείτε: (4 καθαρά πανιά + 1 μαλακό σφουγγάρι ή αλοιφαδόρο):
Για το 1ο Βήμα: α)Σφουγγάρι ή αλοιφαδόρο. β) Νωπό και καλά στυμμένο πανί.
Για το 2ο Βήμα: Στεγνό, καθαρό πανί.
Για το 3ο Βήμα: α)Στεγνό καθαρό πανί. β) Καθαρό, νωπό και καλά στυμμένο πανί.
Solar Skin Nanotechnology Seft Cleaning & protection of PV 5
 
SolarSkin™[1]. Αντι-ανακλαστικό αιώρημα (προηγμένο γυαλιστικό νανοτεχνολογίας):
Περιγραφή:
 
Υδατικό αιώρημα με ειδική σύνθεση για την προετοιμασία γυάλινων επιφανειών. Διαλύει άλατα, οξείδια, ανόργανες αποθέσεις και οργανικά κατάλοιπα. Αποκαθιστά επιφάνειες με χρόνια συσσώρευση ρύπων, οι οποίοι έχουν διεισδύσει σε μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους. Απολυμαίνει, γυαλίζει και εξαλείφει τις αμυχές και γρατζουνιές. Μετά την εφαρμογή, το γυαλί επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.
 
 
[Η εφαρμογή του SolarSkin™[1] γίνεται με επάλειψη του υγρού στο Φ/Β πάνελ και άπλωμα με άσκηση πίεσης (είτε χειροκίνητα είτε με μηχανικό μέσο) σε όλη την επιφάνειά του. Μετά το πέρας της διαδικασίας ακολουθεί πλύσιμο και στέγνωμα.].
 

 
Οδηγίες εφαρμογής:
 
1.    Ανακινήστε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση. 2. Μετρήστε με το δοσομετρητή περίπου 20 ml (η ποσότητα αυτή επαρκεί για την κάλυψη ενός φωτοβολταϊκού πάνελ) και απλώστε το υγρό σε μαλακό και νωπό σφουγγάρι. Τρίψτε (είτε χειροκίνητα, είτε με αλοιφαδόρο) την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις ασκώντας πίεση. Συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι το υγρό να απλώνεται στην επιφάνεια ομοιόμορφα. 3. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα νωπό και καλά στυμμένο πανί, μέχρι αυτή να είναι εντελώς καθαρή και στεγνή. Εναλλακτικά, ξεπλύνετε καλά την επιφάνεια με νερό και στεγνώστε με ένα ελαστικό μάκτρο.
 
SolarSkin™[2]. Ενεργοποιητής επιφάνειας:
 
Περιγραφή:
 
Μίγμα διαλυτών που ενεργοποιεί τις γυάλινες επιφάνειες πριν την εφαρμογή της νανο-επικάλυψης. Απομακρύνει λίπη και έλαια που έχουν παραμείνει επιφανειακά μετά την εφαρμογή του πρώτου υλικού, καθώς επίσης και άλλα ανόργανα κατάλοιπα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, η επιφάνεια είναι απόλυτα έτοιμη για την εφαρμογή του τρίτου υλικού.
Solar Skin Nanotechnology Seft Cleaning & protection of PV 6
[Η εφαρμογή του SolarSkin[2] γίνεται με ψέκασμα και άπλωμα σε όλη την επιφάνεια με ένα πανί.]

Οδηγίες εφαρμογής:
Ψεκάστε απευθείας στη γυάλινη επιφάνεια και αμέσως, μετά από κάθε ψεκασμό, απλώστε με ένα ΣΤΕΓΝΟ πανί, κατά προτίμηση μικρο-ινών.
SolarSkin[3]. Διάλυμα υπερ-υδρόφοβης επικάλυψης [3]:
Περιγραφή:
Υγρό μίγμα νανοτεχνολογίας. Μετατρέπει τις γυάλινες επιφάνειες των πάνελ σε υπερ-υδρόφοβες και εύκολα καθαριζόμενες ή αυτο-καθαριζόμενες με τη βροχή. Μειώνει σημαντικά τη δυσκολία και το χρόνο που απαιτείται για τον καθαρισμό των πάνελ. Καταργεί την ανάγκη χρήσης καθαριστικών προϊόντων. Η επίστρωση που σχηματίζει αντέχει σε μηχανικές φθορές και χημικά, ενώ παράλληλα αυξάνει σε σημαντικό βαθμό και την αντοχή του γυαλιού. Η επίστρωση δεν αλλοιώνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και είναι σταθερή στην UV.

[Η εφαρμογή του SolarSkin[3] γίνεται και πάλι με τον ίδιο τρόπο (ψέκασμα και άπλωμα), ενώ απαιτείται και ο καθαρισμός της επιφάνειας.

Οδηγίες εφαρμογής:
1. Ψεκάστε στην επιφάνεια και αμέσως μετά από κάθε ψεκασμό απλώστε με ένα ΣΤΕΓΝΟ πανί (κατά προτίμηση μικρο-ινών) κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Κάθε ψεκασμός επαρκεί για την επικάλυψη κυκλικής επιφάνειας διαμέτρου 30 έως 35 εκατοστών. Συνεχίστε μέχρι να επικαλυφθεί όλη η επιφάνεια του πάνελ. Κατά προτίμηση, η εφαρμογή να γίνεται υπό σκιά ή κατά τις απογευματινές ώρες. 2. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά (ιδανικά όχι παραπάνω από 45 λεπτά).  3.Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα νωπό και καλά στυμμένο πανί, αποφεύγοντας τη χρήση σκληρών μέσων (βουρτσών, σκληρών σφουγγαριών, κλπ). Ξεπλένετε το πανί ανά τακτά διαστήματα. Συνεχίστε μέχρι η επιφάνεια να είναι εντελώς καθαρή.

Προσοχή: Εντός του πρώτου 24-ώρου από την εφαρμογή της επικάλυψης αποφύγετε τη χρήση μηχανικών και χημικών μέσων καθαρισμού.
Iris Hellas,  Δωδεκανήσου 40, 567 28, Θεσσαλονίκη. Τηλ.:+30 2310 809414  email: [email protected]
Επιστροφή στο περιεχόμενο