Διατήρηση της ιδανικής τραχύτητας του γυαλιού - Iris Hellas

Ενεργειακά Συστήματα-Φωτοβολταικά

Iris Hellas Logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διατήρηση της ιδανικής τραχύτητας του γυαλιού

Φωτοβολταϊκά > Συντήριση - Αναβαθμίσεις > SolarSkin Νανοτεχνολογία
 
To γυαλί που προστατεύει τα ημιαγώγιμα στοιχεία των φωτοβολταϊκών έχει υποστεί θερμική επεξεργασία σκλήρυνσης και, ανάλογα με τον κατασκευαστή, το πάχος του κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 mm. Εξαιτίας ανακλάσεων της ηλιακής ακτινοβολίας στη γυάλινη επιφάνεια, τα συστήματα έχουν ενεργειακές απώλειες. Παγκόσμιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι, δίνοντας μια συγκεκριμένη τραχύτητα στο γυαλί, οι απώλειες ανάκλασης μειώνονται, αλλά η αύξηση της μέσης διαδρομής που διανύει η ακτίνα αυξάνεται, οπότε αντίστοιχα αυξάνονται και οι απώλειες απορρόφησης.
Επομένως, υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στο ανάγλυφο του γυαλιού (δηλαδή ένα ιδανικό επίπεδο τραχύτητας), η διατήρηση του οποίου εξασφαλίζει μια μέση ετήσια αύξηση της απόδοσης του φωτοβολταϊκού τουλάχιστον 8%. Η υφή του αναγλύφου αυτού, το οποίο μικροσκοπικά συνήθως έχει τη μορφή ανεστραμμένων πυραμίδων, κυμάτων ή πυραμιδοειδών αυλάκων, σιγά-σιγά καταστρέφεται λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών, αποξεστικών μέσων και απορρυπαντικών κατά το καθάρισμα και άλλων παραγόντων που προξενούν σταδιακή φθορά του ανάγλυφου της επιφάνειας.
Η καινοτόμος προετοιμασία της γυάλινης επιφάνειας του ηλιακού πάνελ κατά την εφαρμογή του SolarSkin εξασφαλίζει τη διατήρηση αυτού του αναγλύφου, ενώ η τελική επικάλυψη το προστατεύει για τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας έτσι επιπρόσθετα το όφελος που προκύπτει από τη σταθεροποίηση της καλής λειτουργίας του.

Iris Hellas,  Δωδεκανήσου 40, 567 28, Θεσσαλονίκη. Τηλ.:+30 2310 809414  email: [email protected]
Επιστροφή στο περιεχόμενο