Πορώδης και διαπνέουσα δομή - Iris Hellas

Ενεργειακά Συστήματα-Φωτοβολταικά

Iris Hellas Logo
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πορώδης και διαπνέουσα δομή

Φωτοβολταϊκά > Συντήριση - Αναβαθμίσεις > SolarSkin Νανοτεχνολογία
Η επικάλυψη του  SolarSkin έχει πορώδη δομή, η οποία ούτε μονώνει, ούτε «σφραγίζει» το υπόστρωμα και του επιτρέπει να «αναπνέει» (διαφυγή υδρατμών).

Ένα υδρόφοβο υλικό εξ’ ορισμού είναι υδατο-απωθητικό. Ένα σωστά σχεδιασμένο υλικό πρέπει να εμποδίζει τη συμπυκνωμένη υγρασία από το να διαπερνά την υδρόφοβη επιφάνεια (π.χ. ώστε να μην εισέρχεται στο εσωτερικό ενός πάνελ), ενώ από την άλλη θα πρέπει να αφήνει τους υδρατμούς να διαφεύγουν. Τεχνικά, αυτό είναι δυνατό, διότι τα μόρια του νερού στην αέρια φάση είναι μικρότερα από ότι στην υγρή φάση, με αποτέλεσμα να μπορούν να διαφύγουν μέσα από τους μικρο-πόρους του υλικού. Έτσι, η είσοδος της περιβαλλοντικής υγρασίας στο εσωτερικό ενός χώρου διαμέσου του υδρόφοβου υλικού καθυστερεί, ενώ η έξοδος της υγρασίας από το εσωτερικό προς τον περιβάλλοντα χώρο επιταχύνεται.

Το SolarSkin είναι διαπνέον, ΔΕΝ είναι σφραγιστικό (sealant) και δεν κλείνει τους πόρους της επιφάνειας και  επιπλέον, επιτυγχάνει άριστη κάλυψη ακμών (step coverage), ακολουθώντας το τοπογραφικό ανάγλυφο της επιφάνειας στην οποία εφαρμόζονται, εξασφαλίζοντας έτσι ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα υλικά νανοτεχνολογίας που «σφραγίζουν» την επιφάνεια, το SolarSkin α)επιτρέπει στους υδρατμούς (οι οποίοι σταδιακά προκαλούν χημικό εκφυλισμό του γυαλιού-τη λεγόμενη διάβρωση του γυαλιού) να διαφεύγουν ανεμπόδιστα και β) να μην απορροφά μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας μην επιτρέποντας την απρόσκοπτη μετάδοσή της και την μείωση της απόδοσης.
Iris Hellas,  Δωδεκανήσου 40, 567 28, Θεσσαλονίκη. Τηλ.:+30 2310 809414  email: [email protected]
Επιστροφή στο περιεχόμενο